MCQ for CA Intermediate Audit - Chapter 3 - AUDIT DOCUMENTATION AND AUDIT EVIDENCE

Sample Multiple Choice Questions (MCQ's) for CA Intermediate - Paper 6 - Auditing and Assurance Chapter 3: AUDIT DOCUMENTATION AND AUDIT EVIDENCE - For Practice relevant for May/November 23 Examinations

Q:1 Documentation refers to the working papers kept by ____________ in connection with _________________

  1. Management; audit work
  2. Auditor; audit work
  3. Auditor; financial reporting
  4. Management; financial reporting

Answer: 2

Q:2 The articles of M/S Raman Aman & Company chartered accountants are going to apply the procedures to obtain sufficient and appropriate audit evidences regarding sales and GST of ABC Limited during the year 2018-2019. The judgement as to sufficiency may be affected by the factors like –

  1. Risk of material misstatements related to that assertion
  2. Size and the characteristics of the population on which procedures are required to be applied
  3. Materiality of the items to be checked
  4. All of these

Answer: 4

Q:3 Which of the following are not management assertions about which auditor obtains evidences while performing substantive procedures.

  1. classification
  2. Understandability
  3. Ethical conduct
  4. Allocation

Answer: 3

Q:4 Performance materiality means the amounts set by the auditor at ______ materiality as per SA- 320

  1. More than
  2. Less than
  3. Equal to
  4. He need not set such a level

Answer:2

Q:5 In the case of recurring audit, two types of files are maintained to avoid duplicity of documentation. These are

  1. Permanent audit file and audit note book
  2. Current audit file and audit and audit note book
  3. Permanent audit file and current audit file
  4. Audit note book and audit register

Answer: C

Q:6 Auditor should obtain sufficient and appropriate evidences. 'Sufficient and appropriate' refers to -

  1. Quantum of audit evidence
  2. Quantity of audit evidence
  3. Quantum and quality of audit evidence
  4. None of these

Answer: C

Q:7 If the management uses the work of _____________ while preparing the financial statements, it can be treated as the management's use of work of management's expert.

  1. Accountant
  2. Auditor
  3. Actuary
  4. None of these

Answer: 3

Q:8 Positive confirmation request requires the third party to reply to the auditor -

  1. In the case of agreement with given information
  2. In the case of disagreement with given information
  3. In the case of agreement / disagreement with the given information
  4. None of these

Answer: C

 

CA Intermediate AUDIT - MCQ for Chapter 4 -   

To get back to the Chapterwise MCQ List Page       

 

Hope you can find this article helpful. If you did like the content then Share it with your friends who are preparing for CA Inter Exams or who will be giving their CA Inter Exams in the near future.

Request for Callback

Thank you ! We will get to you soon.

Couldn't submit your request.